torsdag 18. oktober 2012


Norsk expat i Sør Korea(Definisjonen på en expat er (ref. Wikipedia):
“An expatriate (in abbreviated form, expat) is a person temporarily or permanently residing in a country and culture other than that of the person’s upbringing. The word comes from the Latin terms ex («out of») and patria («country, fatherland»).”
Ja, så er jeg altså en expat, igjen, og hva innebærer det. Det kan være så forskjellig, alt etter hvilket land og by en bor i og hvilken type en selv er. Mennene, ja for det er vanligvis (finnes unntak) de som går på arbeid, mens damene må finne på noe å fylle dagene med.
Mange av disse damene er vant til et forrykende tempo hjemme, med arbeid, både ute og hjemme og gjerne små barn. Tror de setter veldig pris på det avslappende livet med at barna går på skole/barnehage, leilighetene du bor i er ikke for stor, altså ikke for mye husarbeid og vanligvis har du en maid eller vaskehjelp. Du tenker ikke på opp-pussing eller annet vedlikehold, du treffer venner og bekjente, trener osv., du har ingen band/anledning til nære familie, men savnet er der.
Livet som expat fra mitt ståsted
Denne gangen har vi reist ut, bare min mann og jeg. Vi har gjort dette tidligere og visste hva vi gikk til, eller gjorde vi det?Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar