fredag 7. desember 2012

Ny by, ny leilighet

Vi har nå flyttet til ny by, Mokpo heter den og har "bare" ca 247 000 innbyggere. I forhold til hjemme er jo dette en stor by, men i forhold til Ulsan er den veeldig liten.
Der er veldig få westeren peoples her,  det kan være både positivt og negativt.  Hva, vil jeg ikke gå inn på her og nå.
I butikkene her finner vi det vi trenger og om det ikke er det samme som vi er vant til i Norge, så er der substitutter, gjelder om å ikke være så nøye og skulle vi ønske å ha det likt som hjemme, så er det jo bare å reise hjem igjen.  En annen side er at når vi da endelig er hjemme en tur, så setter vi ekstra pris på det vi har der, som vi lengter etter når vi er her.
Leiligheten er lys og fin og vi har en aldeles nydelig utsikt.

Dette er fra en tidlig morgen, før solen har stått opp.


Her bryter den snart frem bakom skyene.  Og den installasjonen som dere ser i forkant her på bildet, skal dere få se mye mer til etter hvert.  Den forandrer seg om kvelden i 19.30 tiden.
Dette er fra en litt annen vinkel, fra en kveldsstund.


Men siden det er så lenge siden jeg har vært inne og postet noe her, så vil jeg ha med litt bilder fra Jangseungpo, som er en liten by rett ved siden av Okpo, der hvor vi bodde sist vi var i Korea.
Denne damen traff jeg på kaien hvor hun satt og slappet av og drøste. Blid og hyggelig var hun og snakket også med meg, håper det var noe kjekt hun sa.
Og her er en variant av "gåstol" for eldre mennesker mange steder i Sør Korea.  Siden de betaler veldig lite med skatt, så har de ingen alderspensjon. Mange samler derfor papp og leverer til stasjoner og får en kjærkommen ekstrainntekt fra dette.  I utgangspunktet er det det eldste barnet som skal ta seg av foreldrene, og det blir gjort i stor grad.  Er det flere barn i en familie, så er det nokså vanlig at barna spleiser på underholdet.  I dag er det blitt mer og mer vanlig å tegne seg på en pensjonsordning, slik at en også får et innkomme i pensjonsalderen.


1 kommentar:

  1. Kjekt å se kos dere har det der borte! Fine bilder :)

    SvarSlett